vrijdag 15 augustus 2008

Persbericht: Friendhunter officieel gelanceerd

Friendhunter van start: het netwerk aan het werk
Nieuw online netwerk voor social recruitment speelt in op huidige netwerktrend

Zaandam, donderdag 14 augustus 2008 - Friendhunter lanceert vandaag haar online dienst die werven van kandidaten en online netwerken combineert. Bedrijven plaatsen vacatures en bieden een premie aan de netwerker die binnen zijn of haar eigen relatienetwerk de geschikte kandidaat weet te vinden: social recruitment.

Friendhunter speelt met deze service in op de trend van groeiende online netwerken, waar zakelijk en privĂ© steeds meer door elkaar lopen. Bovendien is de arbeidsmarkt oververhit en krijgen bedrijven nauwelijks geschikte kandidaten via advertenties op vacaturebanken. Ervaren professionals zijn vaak moeilijk te vinden, omdat ze al een baan hebben. Gespecialiseerde headhunters hebben veelal succes – maar dat heeft ook een behoorlijk prijskaartje. Het netwerk van friendhunters is goedkoper en biedt nieuwe mogelijkheden.

Friendhunter
Friendhunter geeft bedrijven een nieuw en krachtig kanaal om kandidaten te werven. Daarbij bepalen bedrijven zelf de hoogte van de premie: hoog bij schaarse, laag bij minder schaarse functies. Friendhunter distribueert de vacatures in een groot netwerk van aangesloten professionals. Professionals kunnen op basis van een zoekprofiel snel en gemakkelijk vacatures vinden, waarna ze geschikte kandidaten op een interessante vacature kunnen attenderen. Daarna is het aan de kandidaat om te solliciteren.

Friendhunter werkt op no-cure no-pay basis. Bovendien zorgt de warme doorverwijzing er voor dat bedrijven alleen tijd besteden aan serieuze kandidaten. Een eerste groep bedrijven kreeg in de afgelopen weken al de mogelijkheid om een account aan te maken en vacatures in te voeren. Vanaf vandaag komt de service ook beschikbaar voor netwerkers. De komende weken sluiten verschillende partners zich aan, onder meer DAGbanen.nl, Startlog, Marketingfacts en Frankwatching. Door deze aanpak worden adverteerders uit verschillende branches gekoppeld aan een uiteenlopende verzameling netwerken en netwerkers.

Friendhunter (www.friendhunter.nl) is een initiatief van Frank Janssen (Frankwatching.com), Maarten Alleman (about:blank) en Arno Bouwens. Kijk voor meer informatie op onze blog http://blog.friendhunter.nl/ of bekijk de presentatie ‘Hoe werkt Friendhunter’ in SlideShare (http://www.slideshare.net/Friendhunter/friendhunter).

Friendhunter: het netwerk aan het werk!

Geen opmerkingen: