woensdag 3 maart 2010

zelf de touwtjes in handen

Vandaag las ik een stuk over het Arbeidsmarkt Gedrags Onderzoek van Intelligence Group. De titel slaat slechts op een deel van de uitkomsten. Mij triggerde vooral het feit dat de vragen die je stelt enorme invloed hebben op de uitkomst. Zo stelt IG dat 66% van de respondenten zelf (rechtstreeks) wil solliciteren naar een nieuwe baan en dat (slechts) 31% benaderd wil worden door bekenden/vrienden.
Tsja, dat had ik ook kunnen bedenken! Mijn leven, mijn toekomst, ik wil zelf bepalen welke keuzes ik maak en waar ik terecht kom. Wat in de praktijk veel sterker werkt is dat bekenden/vrienden jou tippen: 'pssst, is dit niet wat voor jou?...., je moet zelf solliciteren, maar als je het doet ff mijn naam noemen'. Wedden dat meer dan 31% van de respondenten hier ja op zou zeggen?

Zo ging het vroeger op de middelbare school ook al, gekoppeld worden aan een vriendinnetje was je eer te na. Maar als iemand uit de omgeving van het meisje jou tipt dat je eens contact moest zoeken.....

Geen opmerkingen: